PROTEÏNEDIEET

Wat is het proteïnedieet?

Een plan waarbij je maaltijden nuttigt die minstens 65% proteïne bevatten, aangevuld met groenten zoveel je maar wilt. (klik hier voor de lijst met aangeraden groenten, en welke je best kunt mijden).

Wat mag je niet? 

Fruit (omdat het veel suiker bevat), koolhydraten, suikers en andere vetten worden in de eerste strikte fase volledig gebannen. Omdat er wordt gewerkt op snelle vetverbranding (ketose) is het noodzakelijk dat elke vorm van koolhydraten en suikers wordt gemeden. Door de ketose wordt plaatselijk vet verbrand. Je zult zien dat je proportioneel gaat vermageren en dus niet enkel plaatselijk. 

Men is vaak ongerust over vermoeidheidsverschijnselen bij het aantal kilo's afvallen op korte tijd, maar door de hoge voedingswaarden is hier geen sprake van. Het dieet richt zich op verlies van vetmassa en behoud van de spieren. En kan bovendien perfect worden aangevuld met een fysiek bewegingspatroon. 

Het doel van het proteïnedieet is dat er, na de strikte fase, steeds minder proteïnemaaltijden worden benuttigd. Dat wilt zeggen dat je van strikte proteïnemaaltijden overgaat op normale, gezonde voeding. Afhankelijk van je eigen motivatie en loyauteit zal je dus niet blijvend het dieet moeten volgen. Elk proteïnedieet is slechts tijdelijk totdat je op je streefgewicht bent. Je zal zien dat je na verloop van tijd geen zin meer hebt in zoetigheid en ook het hongergevoel zal verdwenen zijn. 

Wist je dat bodybuilders en topsporters proteïneshakes nuttigen voor het opbouwen van spiermassa?

Waarom een dieet met behulp van proteïnen?

Omdat je hierdoor snel in vetverbranding komt maar nog steeds de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Hoe strikter het dieet wordt gevolgd, des te meer je kan vermageren.

Over koolhydraten en suikers

Koolhydraten uit brood, aardappels, rijst, pasta, fruit en een minieme hoeveelheid in groenten, worden gemeden tijdens de eerste fases van het dieet. 

De vraag is niet of we koolhydraten consumeren maar hoeveel we er dagelijks opdoen. Koolhydraten zijn uit veel voedingsmiddelen helaas niet te mijden. Het goede nieuws is dat je met de juiste hoeveelheden wel vier tot vijf keer per dag een maaltijd kan nuttigen. Deze gewoonte geeft veel meer kans op een gezonde levensstijl en kan zelfs je leven verlengen!

Suikers zetten zich om in vetten in je lichaam. Van zodra je bent gestart met het proteïnedieet krijg je danig minder suikers binnen zodat het vetverbrandingsproces sneller op gang komt. 

Wat is Healthy Diet?

Rijk aan proteïne en voedingsmiddelen, en arm aan koolhydraten en vetten. Dat is het huismerk met proteïnemaaltijden van Healthy Body.

In het gamma vind je een uitgebreid aanbod aan kant-en-klare proteïnemaaltijden, warm en koud te benuttigen, toasts en broden, krokantjes en koekjes, wafels en dessertjes, en nog meer lekkers. De producten zijn een waardige vervanger van gewone gerechten en daardoor is het dieet makkelijk te volgen. Sommigen ex-diëters komen terug voor de specifieke smaak van hun favoriete gerechten. De ingrediënten in de proteïnemaaltijden van Healthy Diet zijn zorgvuldig geselecteerd.

Voordeel uit het Healthy Diet-gamma?

In de winkel krijg je van het huismerk een korting bovenop je volgende aankoop.

Ook online via onze webshop doen we regelmatig acties en kortingen. Hou het goed in de gaten!

Comments